Antena 3 CNN Externe Președintele băncii Morgan Stanley Internațional și soția sa au dispărut în naufragiul iahtului Bayesian. Un cadavru a fost recuperat

Președintele băncii Morgan Stanley Internațional și soția sa au dispărut în naufragiul iahtului Bayesian. Un cadavru a fost recuperat

Echipe de cautare in zona naufragiului iahtului Bayesian, Sicilia, Italia
Echipe de căutare în largul coastelor Siciliei, după naufragiul iahtului Bayesian. Sursă foto: hepta / DPA Images
de A.I.    |    20 Aug 2024   •   14:00

Operațiunile de căutare după naufragiul iahtului Bayesian, avându-l la bord pe antreprenorul IT Mike Lynch, au fost reluate marți, iar între cei dispăruți se află președintele Morgan Stanley Bank International, Jonathan Bloomer, și soția acestuia, Judy, transmite BBC.

La ora acestei actualizări, șase persoane se aflau pe lista cu persoane dispărute, iar numele a cinci dintre ele sunt cunoscute, potrivit BBC. Este vorba despre:

  • Mike Lynch, magnatul britanic al tehnologiei
  • Hannah, fiica lui Lynch, în vârstă de 18 ani
  • Jonathan Bloomer, președintele Morgan Stanley Bank International
  • Judy Bloomer, soția lui Bloomer
  • Chris Morvillo, avocat la Clifford Chance

Sursa citată notează că echipele de căutare au recuperat cadavrul unui bărbat. Paza de coastă italiană a menționat că este vorba despre bucătarul navei. El a fost numit drept Ricardo/Recaldo Thomas.

Potrivit BBC, soția lui Mike Lynch, Angela Bacares, se află printre cele 15 persoane salvate de pe Bayesian.

Potrivit presei internaționale, naufragiul iahtului Bayesian a avut loc pe furtună, în largul coastelor Siciliei, într-un moment în care la suprafața apei s-au format trombe marine.

Ce au găsit scafandrii care au ajuns la epava iahtului

Scafandrii trimiși să cerceteze epava iahtului confirmă că nu au fost găsite victime în camera cârmei, de unde comandantul dirijează iahtul.

În schimb, aceasta era plină de cabluri electrice, potrivit lui Luca Cari, un oficial al Departamentului de pompieri și operațiuni de salvare din Italia

Acest oficial a precizat că, după ce ajung la epavă, scafandrii dispun de doar 10 minute pentru căutări, înainte de a fi nevoiți să iasă la suprafață.

Momentan, scafandrii nu pot vedea în interiorul iahtului. Ei au intrat în salonul navei prin nișa unei scări și lucrează pentru a găsi o cale de a merge mai departe, precizează BBC.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close