Antena 3 CNN Externe Preşedintele Autorităţii Palestiniene a anunțat că se va duce în Gaza: „Voi merge, chiar dacă asta mă va costa viaţa”

Preşedintele Autorităţii Palestiniene a anunțat că se va duce în Gaza: „Voi merge, chiar dacă asta mă va costa viaţa”

Mahmoud Abbas getty images
Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene / sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    15 Aug 2024   •   21:45

Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene (AP), a anunţat joi, în Parlamentul turc, că a decis să se ducă în Gaza împreună cu alţi lideri palestinieni, relatează AFP.

„Am decis să mă duc în Gaza împreună cu alţi lideri fraţi palestinieni”, a anunţat preşedintele Fatah în faţa deputaţilor turci.

„Voi merge, chiar dacă asta mă va costa viaţa. Viaţa noastră nu valorează mai mult decât viaţa unui copil. Victoria sau martiriul”, a subliniat el.

„Fâşia Gaza ne aparţine şi nu acceptăm nicio propunere vizând să o împartă”, a mai adăugat el. De asemenea, a mai adăugat că va efectua și o vizită în Ierusalim, după ce va merge în Gaza.


Miercuri, Mahmoud Abbas a sosit în Turcia, la invitația președintelui Recep Erdogan.

El a fost invitat să se adreseze membrilor Parlamentului, la Ankara, un gest prin care Turcia vrea să răspundă invitaţiei Congresului Statelor Unite făcută premierului israelian Benjamin Netanyahu.

Abbas şi Erdogan au discutat despre „masacrele comise de Israel în teritoriile palestiniene”, precum şi despre „etapele necesare către o încetare permanentă a focului şi pace” în cursul întrevederii lor la palatul prezidenţial, potrivit preşedinţiei turce.

Preşedintele turc denunţă cu virulenţă comportamentul Israelului în războiul declanşat de atacurile Hamas la 7 octombrie. El l-a numit pe premierul israelian Benjamin Netanyahu „măcelarul din Gaza”.

 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close