Antena 3 CNN Externe Presa rusă ştie. Care este TEMEREA lui Traian Băsescu

Presa rusă ştie. Care este TEMEREA lui Traian Băsescu

Presa rusă ştie. Care este TEMEREA lui Traian Băsescu
de O.P.    |    02 Oct 2013   •   08:41

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la întâlnirea cu Igor Corman, preşedintele Parlamentului moldovean, că există posibilitatea ca R.Moldova să se răzgândească în ultimul moment şi să prefere apropierea de Uniunea Vamală Rusia-Belarus în locul integrării UE, potrivit agenţiei ruse Rosbalt.

Potrivit agenţiei ruse Rosbalt, în cursul întâlnirii pe care a avut-o cu preşedintele Parlamentului moldovean, Igor Corman, Băsescu a exprimat preocupare că Republica Moldova ar putea repeta scenariul armean, în contextul în care Guvernul de la Erevan a preferat în ultimul moment să semneze acorduri cu Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan, deşi existau premisele integrării europene.

"Aţi văzut ce a făcut Armenia, s-a răzgândit în ultimele 24 de ore", i-a spus Băsescu lui Corman, conform agenţiei ruse Rosbalt. Potrivit agenţiei ruse, Băsescu a notat că reacţiile opoziţiei din R.Moldova sugerează reticenţă faţă de semnarea acordurilor de liber-schimb şi asociere cu Uniunea Europeană.

"Aveţi misiunea patriotică de a rămâne la putere în 2014-2015 pentru a ratifica acordurile (europene - n.red.), astfel încât acestea să nu rămână simple poveşti", i-a transmis Băsescu lui Corman, membru al Partidului Democrat din R.Moldova, formaţiune care este parte a Coaliţiei pentru Guvernare Proeuropeană, aflată la guvernare la Chişinău.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close