Antena 3 CNN Externe Presa lui Putin acuză trei țări occidentale că au ajutat Ucraina să intre cu armata în Rusia

Presa lui Putin acuză trei țări occidentale că au ajutat Ucraina să intre cu armata în Rusia

Vladimir putin hepta
Putin este nervos din cauză că armata lui Zelenski a cucerit un teritoriu de 100 de kilometri pătrați din Rusia. Foto: Hepta
de A.D.    |    21 Aug 2024   •   17:26

Incursiunea Ucrainei în regiunea rusă Kursk a fost pregătită cu participarea serviciilor de informaţii din SUA, Regatul Unit şi Polonia, a relatat miercuri ziarul Izvestia, citând serviciul rus de informaţii externe, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Ucraina a lansat atacul său surpriză asupra regiunii ruse pe 6 august, cea mai mare invazie pe teritoriul Rusiei de după Al Doilea Război Mondial, într-o operaţiune despre care Kievul susţine că este menită să ducă la crearea unei zone tampon şi să erodeze maşina de război rusă.

"Operaţiunea forţelor armate ucrainene în regiunea Kursk a fost pregătită cu participarea serviciilor de informaţii din SUA, Regatul Unit şi Polonia", a titrat Izvestia, citând serviciul de informaţii externe.

"Unităţile implicate în ea au trecut printr-o perioadă de coordonare de luptă în centre de instruire din Regatul Unit şi Germania", a mai precizat sursa citată.

Serviciul rus de informaţii externe a mai precizat pentru Izvestia că are "informaţii demne de încredere" pentru a-şi susţine acuzaţiile, dar nu a furnizat nicio dovadă în acest sens.

Casa Albă a afirmat anterior că SUA nu a fost notificată în prealabil de Kiev că plănuieşte o incursiune militară în regiunea Kursk.

În timp ce Rusia continuă să avanseze în estul Ucrainei, Kievul a anunţat marţi că forţele ucrainene au ocupat 1.263 kmp din regiunea Kursk şi 93 de aşezări, date pe care Reuters susţine că nu le poate verifica independent

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Ucraina Kursk presa rusă
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close