Antena 3 CNN Externe Presa internațională, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme

Presa internațională, despre România: Cea mai rapidă creştere economică din Europa s-ar putea îndrepta către probleme

o_1bsqfop7o1io71b7p19vnve1105r8.jpg
Foto: pixabay.com
19 Oct 2017   •   17:15

Economia României înregistrează cea mai rapidă creştere din Europa, iar înclinaţia spre consum poate fi motivul principal al acestui lucru, subliniază într-o analiză de prima pagină publicaţia The New York Times, dând exempul unei pensionare care decide să îşi cumpere o pereche de cizme, deşi are o datorie, amintindu-şi însă că a primit bani în plus la pensie, potrivit adevarul.ro.

„Înclinaţiile acestei pensionare la mall explică de ce România are cea mai rapidă creştere economică din Europa. În prima jumătate a anului, ea s-a extins, cu un ritm de creştere de 5,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent”, arată publicaţia americană. 

Scena de la mall arată şi de ce mulţi economişti sunt pesimişti că averea României poate continua să se îmbunătăţească şi de ce unii se tem că următoarea criză din Europa se formează deja. O mare parte din creşterea pe care a experimentat-o ​​România este produsul unei prosperităţi neaşteptate a consumatorilor - una finanţată de creşteri salariale în sectorul public, oferite de un guvern a cărui generozitate populistă presează limitele ucigaşe ale aritmeticii. 
 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close