Antena 3 CNN Externe Presa din Rusia a publicat un videoclip în care un rus spune că el a comis atacul cu mașina-capcană de la Moscova

Presa din Rusia a publicat un videoclip în care un rus spune că el a comis atacul cu mașina-capcană de la Moscova

BeFunky-collage (47)
Presupusul vinovat spune că a colaborat cu serviciul de securitate ucrainean SBU | Sursă colaj foto: Captură video X (stânga), Captură video MASH (dreapta)
de Andreea Ştefan    |    26 Iul 2024   •   15:27

Presa din Rusia a publicat vineri o înregistrare video în care un cetăţean rus mărturiseşte că a comis atacul cu dispozitiv exploziv în care un ofiţer a fost rănit în maşina sa la Moscova în această săptămână, spunând că a acţionat în contul serviciului de securitate ucrainean SBU, relatează Reuters.

Cotidianul Kommersant a scris miercuri că un ofiţer al serviciului de informaţii al armatei a fost rănit în explozia unei maşini-capcană în nordul Moscovei. Potrivit altor surse media, bărbatul rănit este un ofiţer obişnuit din cadrul armatei.

Ministerul de Interne rus a anunţat miercuri că două persoane au fost rănite în explozie şi că autorităţile au deschis o anchetă, potrivit Agerpres.

Imagini surprinse cu camere de supraveghere au arătat un automobil Toyota Land Cruiser parcat lângă un complex rezidenţial, explodând într-o minge de foc.

Autorităţile turce au anunţat miercuri seara că au arestat un cetăţean rus suspectat de atacul de la Moscova. Suspectul a fost reţinut în oraşul Bodrum, unde venise cu avionul de la Moscova.

Vineri, serviciul federal de securitate rus FSB a emis un comunicat în care afirmă că bărbatul, căruia îi dă şi numele, Evgheni Serebriakov, a fost adus în Rusia şi predat anchetatorilor.

În înregistrarea publicată de presa rusă, care a fost editată în unele locuri pentru a elimina anumite referinţe, Serebirakov spune că a fost recrutat de serviciul ucrainean anul trecut şi i s-a cerut să omoare „un ofiţer”.

El mai susţine că a strâns componentele necesare pentru a fabrica o bombă artizanală, la cererea persoanei de contact ucrainene, şi a plasat-o sub maşina ofiţerului, al cărui nume nu este precizat.

Serebirakov a mai spus că i s-au promis, în schimb, cetăţenia ucraineană şi o recompensă de 10-20.000 de dolari.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close