Antena 3 CNN Externe Presa din Italia: "Giovanna a murit, dar s-a apărat din toate puterile!"

Presa din Italia: "Giovanna a murit, dar s-a apărat din toate puterile!"

Presa din Italia: "Giovanna a murit, dar s-a apărat din toate puterile!"
02 Noi 2007   •   07:38

Moartea femeii agresate de tânărul român a declanşat în presa italiană o a doua reacţie acidă împotriva imigranţilor români, dar mai ales împotriva autorităţilor, care sunt acuzate de slăbiciune. Miniştrii de Justiţie şi de Economie din cele două state se vor întâlni în cel mai scurt timp, pentru a stabili cum s-ar putea evita repetarea unei asemenea tragedii. "Giovanna Reggiani a murit, dar s-a apărat din toate puterile!" scrie La Republica. După decesul victimei, ziarele din peninsulă au reluat în această dimineaţă atacurile împotriva agresorului român.

Cotidianul Il Messaggero titrează: "Au început controalele în lagărele de nomazi! Liber la primele expulzări!". Acelaşi ziar italian se dezlănţuie mai jos: "Românii condamnaţi se duc în celulele din ţara lor. Într-un an vor fi trimişi primii o sută!"

Il Messaggerro
precizează că, în scurt timp, Tudor Chiuariu se va deplasa la Roma, unde va stabili împreună cu omologul său noi măsuri care să asigure o colaborare mai strânsă între cele două ministere. "Ministrul de Justiţie, Clemente Mastella şi omologul său român, Tudor Chiuariu, au ajuns la un acord privind transferul în închisorile româneşti a deţinuţilor români condamnaţi definitiv în Italia. În mai puţin de un an vor fi transferaţi primii o sută. Într-o notă separată, cei doi au stabilit că agresorul din Tor di Quinto va fi totuşi judecat în Italia şi tot aici îşi va ispăşi pedeapsa până în ultima zi. "

Corriere della Sera anunţă că "Problema siguranţei a devenit în Italia sursa unui nou conflict politic." Aceeaşi idee este reluată şi de Il Giornale, care îl citează pe liderul opoziţiei, Gianfranco Fini. "Tragicul episod ar fi putut fi evitat dacă guvernul ar fi reacţionat mai devreme şi mai ferm" a declarat liderul Alianţei Naţionale.

La rândul său, cotidianul La Repubblica scrie că ordonanţa de urgenţă prin care guvernul italian acordă prefecţilor puterea de e expulza imigranţii indezirabili a creat în Italia la un adevărat conflict politic între putere şi opoziţie. Ziarul anunţă şi vizita în România a ministrului italian pentru dezvoltare economică. Acesta se va deplasa săptămâna viitoare la Bucureşti pentru a trasa cadrul unor acţiuni privind stoparea fluxului migrator spre Italia.

"Deja sunt gata primele propuneri pentru expulzare, dar ecuaţia cetăţean străin egal delincvent este greşită, a declarat Carlo Mosca, prefectul Romei. Agenţii au percheziţionat, deja, 78 de barăci şi 75 de români iar 17 dintre aceştia au fost deja ridicaţi şi duşi la prefectura din Roma", scriu jurnaliştii de la Repubblica.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close