Antena 3 CNN Externe Presa britanică - vrăjită de familia Sarkozy

Presa britanică - vrăjită de familia Sarkozy

Presa britanică - vrăjită de familia Sarkozy
17 Mai 2007   •   14:51

Presa britanică pare vrăjită de strălucirea noului cuplu prezidenţial de la Paris. Imaginea hollywood-iană a lui Nicolas Sarkozy şi a soţiei sale, înconjuraţi de cei 5 copii ai lor, a sedus ziariştii, prezenţi la ceremonia de învestire de ieri, de la Palatul Elysee. ?The Guardian? a conchis chiar că : ''Sarkozy a intrat în funcţie în stil... JFK''. Aceştia compară familia Sarkozy cu cea a fostului preşedinte american John Fitzgerald Kennedy. Nicolas Sarkozy a venit la ceremonia de la Elysee în maşină decapotabilă, şi a salutat mulţimea în cel mai viguros mod în care a făcut-o până acum un preşedite francez. În plus, a defilat victorios pe Champs Elysee, imediat după intrarea în funcţie.

?Daily Telegraph? se declară şi el vrăjit de soţia preşedintelui, care a venit la ceremonie ca un star la... Festivalul de la Cannes. Cecilia Sarkozy, notează publicaţia britanică, face notă discordantă cu toate soţiile preşedinţilor francezi de până acum. Este pur şi simplu foarte personală. Există însă şi un risc : acela ca soţia să îşi eclipseze partenerul pe durata mandatului, aşa cum a făcut-o, susţine presa, în prima zi de mandat.

Jurnaliştii de la ?The Times? remarcă şi ei grandoarea ceremoniei de învestire de la Elysee, strălucitoare şi tânără, şi care semnifică venirea la putere a unei generaţii postbelice. ?Daily Mail? este însă ceva mai dur cu prima doamnă. Cecilia Sarkozy le pare jurnaliştilor tabloidului, o ''femeie fatală'', folosind expresia consacrată de francezi. În plus, câteva dintre ziare publică sărutul prezidenţial pe prima pagină, dar pune în discuţie soliditatea cuplului de la Elysee, în pofida ''ploii de atenţii'' cu care şi-a copleşit Nicolas Sarkozy, soţia strălucitoare.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close