Antena 3 CNN Externe Presa austriacă: Doi angajaţi ai ambasadei României la Ankara, reţinuţi în august 2008

Presa austriacă: Doi angajaţi ai ambasadei României la Ankara, reţinuţi în august 2008

Presa austriacă: Doi angajaţi ai ambasadei României la Ankara, reţinuţi în august 2008
17 Mai 2009   •   12:25

Acuzaţii grave la adresa unor funcţionari ai ambasadei României la Ankara. Potrivit presei austriece, doi angajaţi au fost arestaţi în august anul trecut pentru colaborare cu o reţea de traficanţi ce introducea ilegal mii de turci în Austria, prin România şi Ungaria. Reprezentanţii Ministerului Român de Externe neagă însă toate aceste acuzaţii.

În urmă cu un an poliţia din Austria a oprit pe autostradă un transport ilegal de persoane. Au fost arestaţi atunci şapte membri ai reţelei. Ca urmare a acestor reţineri, au fost pusi sub anchetă alţi 24 de suspecţi.
Ancheta s-a mutat în Turcia unde în luna august a anului trecut au fost reţinuţi doi functionari ai Ambasadei României la Ankara.

Functionarii români ar fi făcut trafic cu vize şi ar fi contribuit, astfel, ca sute de turci să ajungă, prin Romania şi Ungaria, în Austria, mai exact la Salzburg. Conducerea poliţiei naţionale austriece pregătise un comunicat de presă pentru septembrie 2008, dar Ministerul de Interne a oprit documentul înainte ca acesta să ajungă la public, din cauza alegerilor ce se apropiau."

?România nu a eliberat şi nici nu poate elibera, până la aderarea la spaţiul Schengen, decât vize cu valabilitate teritorială limitată, adică vize care permit cetăţenilor străini să intre şi să rămână doar în România?, a spus Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al MAE. ?Aceste informaţii sunt total false?, a adăugat el.



Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close