Antena 3 CNN Externe Premierul Scoţiei vrea referendum pentru independenţă

Premierul Scoţiei vrea referendum pentru independenţă

Premierul Scoţiei vrea referendum pentru independenţă
15 Aug 2007   •   03:15

Partidul Naţional Scoţian (SNP) profită de faptul că a obţinut un guvern minoritar şi promovează ideea care stă de altfel chiar la baza doctrinei partidului. Un document de 40 de pagini, prezentat de premierul SNP, Alex Salmond, prezintă ?întreaga sumă de opţiuni? care susţin independenţa Scoţiei după 300 de ani în care a fost parte din Marea Britanie.

Laburiştii, conservatorii şi liberal-democraţii, partide care împreuna deţin majoritatea parlamentară, nu susţin ideea de independenţa şi s-au coalizat împotriva lui Salmond. Declaraţiile publice făcute de aceştia condamnă iniţiativa premierului. De asemenea, liderii partidelor din opoziţie susţin că această campanie dusă de naţionalişti, care va culmina cu un referendum, este o cheltuială majoră făcută pe bani publici.

Un sondaj realizat săptămâna trecută a arătat că independenţa Scoţiei este susţinută de doar 31% din populaţie, pe când cei care sunt împotrivă constituie o majoritate de 49%. Cu toate acestea, popularitatea Partidului Naţionalist Scoţian a crescut la 48%.

Citiţi articolul complet în Cotidianul

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close