Antena 3 CNN Externe Premierul Gordon Brown a dizolvat Parlamentul britanic. Alegerile legislative vor avea loc pe 6 mai

Premierul Gordon Brown a dizolvat Parlamentul britanic. Alegerile legislative vor avea loc pe 6 mai

Premierul Gordon Brown a dizolvat Parlamentul britanic. Alegerile legislative vor avea loc pe 6 mai
06 Apr 2010   •   17:15

Gordon Brown, premierul britanic laburist, a cerut marţi, Reginei Elisabeta, dizolvarea Parlamentului şi a anunţat apoi că alegerile legislative vor avea loc pe 6 mai, transmite AFP. Scrutinul se anunţă a fi cel mai disputat din ultimii 20 de ani.


Astfel, primele dezbateri televizate, ale celor mai importante trei partide din Marea Britanie, vor avea loc în perioada 15-29 aprilie, chiar înainte de alegerile legislative din 6 mai, anunţă aceeaşi sursă, care citează televiziunile ce vor găzdui dezbaterile.

Acestea sunt primele dezbateri televizate din istoria Marii Britanii, între candidaţii celor trei mari formaţiuni - laburişti, conservatori şi liberal-democraţi.


Premierul Gordon Brown are o problemă cu aceste dezbateri deoarece nu se simte în largul său în public sau în faţa camerelor de filmat, spre deosebire de contracandidatul său, conservatorul David Cameron. Prin urmare, partidele au purtat discuţii dure pe marginea subiectului reprezentat de aceste dezbateri.


În zilele de 15, 22 şi 29 aprilie Gordon Brown, David Cameron şi Nick Clegg, liderul liberal-democraţilor vor participa la dezbaterile care vor dura fiecare câte 90 de minute.

Prima emisiune va avea loc la postul de televiziune ITV, şi va fi dedicată politicii interne. A doua este organizată la Sky News şi va fi luată în discuţie politica externă, în timp ce ultima, organizată de BBC se va axa pe subiectul economiei, cel care va domina campania electorală.

Cele mai noi sondaje, realizate în ultimele luni, indică faptul că laburiştii încep să câştige teren în faţa conservatorilor care au ajuns de la 25 de puncte procentuale în 2009 la mai puţin de zece puncte în prezent.

O serie de instituţii britanice preconizează o diferenţă de doar cinci puncte procentuale ceea ce înseamnă că Parlamentul va fi format fără o majoritate absolută, iar liberal-democraţii ar putea deţine astfel cheia viitorului Guvern.

×
Subiecte în articol: Gordon Brown alegeri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close