Antena 3 CNN Externe Premierul francez avertizează: „Vor fi alte atacuri, alte tragedii, alte victime”

Premierul francez avertizează: „Vor fi alte atacuri, alte tragedii, alte victime”

o_1bk7l4p1u1jdq11u8e271mm87t78.jpg
Foto: Agerpres/EPA
04 Iul 2017   •   23:38

Premierul francez, Eduard Philippe, a avertizat marți că ar putea urma noi atacuri teroriste în Franța, adăugând însă că starea de urgență care a fost decretată în această țară în anul 2015 va fi ridicată până cel târziu pe 1 noiembrie.

„Vor fi alte atacuri, alte tragedii, alte victime. Dar nu vom renunța. Vom lupta împotriva terorismului cu o duritate extremă”, a declarat Philippe în fața deputaților.

În prezentarea programului guvernului pentru următorii cinci ani, premierul a afirmat că instituțiile din sectorul siguranței naționale au în vedere ca starea de urgență să fie ridicată până 'cel târziu pe 1 noiembrie'.

La începutul acestei luni, președintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat că intenționează să obțină aprobarea parlamentului pentru o prelungire cu trei luni a stării de urgență, al cărei termen în vigoare expiră în iulie 2017.

Starea de urgență a fost impusă după atacul din noiembrie 2015, când grupuri de teroriști islamiști au atacat restaurante, o sală de teatru și un stadion din Paris, omorând 130 de persoane. De atunci au avut loc cinci prelungiri ale stării de urgență în Franța.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: premier francez tragedii atacuri victime
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close