Antena 3 CNN Externe Premierul Croaţiei în vizită oficială în România

Premierul Croaţiei în vizită oficială în România

Premierul Croaţiei în vizită oficială în România
09 Feb 2007   •   11:47

Premierul Croaţiei, Ivo Sanader, efectuează vineri o vizită oficială în România. În urma discuţiilor dintre Sanader şi Tăriceanu, cei doi premieri au susţinut o conferinţă de presă comună. România susţine candidatura Croaţiei la NATO, precum şi negocierile duse în vederea aderării la Uniunea Europeană, a declarat premierul Tăriceanu. Printre subiectele discutate de cei doi prim-miniştri s-a aflat şi cel legat de conducta petrolieră Constanţa -Trieste.

Reprezentanţii guvernelor român şi croat ar putea semna în acest an un Memorandum de Înţelegere privind această conductă, a subliniat Tăriceanu. Oleoductul va porni din portul Constanţa şi va trece prin Serbia şi Muntenegru, înainte de a ajunge în Croaţia. Traseul conductei va continua până la Trieste, unde se va conecta la sistemul Trans Alpine Pipeline - TAP, care aprovizionează Austria şi Germania. O altă bifurcaţie va asigura transportul către Veneţia, urmând să alimenteze rafinăriile din nordul Italiei.

Întrebat de ziarişti ce s-a schimbat în ţară după integrarea în UE, premierul Tăriceanu a răspuns că deocamdată nu s-a înregistrat nicio modificare, însă aşteptările sunt mari iar realizările ar fi şi ele pe măsură dacă nu ne-am lovi de anumite ?turbulenţe politice?. În ceea ce priveşte demersul ambasadorului român din Italia, premierul a accentuat faptul că nu a fost consultat în această problemă, adăugând că nu este de acord cu iniţiativa celor 6.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close