?Aşteptăm răspunsuri de la Uniunea Europeană şi de la Parlamentul Bulgariei. Consider că trebuie să arătăm solidaritate. Când eşti membru NATO, trebuie să lucrezi la securitatea colectivă,? a adăugat Borisov.
Discuţiile viitoare cu Sofia fac parte din planul revizuit de apărare antirachetă al preşedintelui SUA, Barack Obama, după ce acesta a anulat instalarea unui radar şi a unor rachete antibalistice pe teritoriile Cehiei şi Poloniei, măsuri ce făceau parte din planul Bush.
Ambasadorul SUA la Sofia, James Warlick, a declarat tot vineri că Washington a avut deja discuţii neoficiale pe această temă cu Bulgaria şi că speră ca negocierile cu guvernul bulgar de centru-dreapta să aibă un rezultat pozitiv.
Preşedintele Traian Băsescu a anunţat pe 4 februarie că România a fost invitată de Statele Unite să participe la dezvoltarea scutului antirachetă, precizând că este vorba de stabilirea unor componente ale acestuia în ţara noastră. Totodată, şeful statului a anunţat că CSAT a aprobat propunerea.
Antena3.ro