Cei doi căţeluşi au fost clonaţi de compania RNL Bio prin intermediul celulelor stem colectate din ţesutul adipos prelevat de la un câine din rasa Beagle. Potrivit firmei sud-coreene, este pentru prima oară în lume când se obţine o clonă de câine din celule adipoase şi nu din celule somatice.
Ţesutul adipos al câinelui Beagle a fost prelevat în octombrie 2008, iar apoi cercetătorii RNL Bio au izolat şi extras celulele suşă, din care au obţinut 84 de embrioni clonaţi.
Pe 10 noiembrie, embrionii au fost transplantaţi în uterele a cinci căţele, una dintre acestea dând naştere celor două clone, care au fost denumite Magic şi Stem.
Evenimentul a fost raportat de mass-media sud-coreeană însă nu a fost confirmat, deocamdată, de o altă sursă. Compania a arătat presei fotografii ale celor doi căţeluşi, dar a spus că nu poate să îi prezinte în public, deoarece există temerea că femelele s-ar putea enerva atât de mult încât să-i muşte.
Această descoperire tehnologică poate spori diversitatea metodelor de clonare a animalelor de companie şi contribui la reducerea costurilor, potrivit lui Park Se-Pill, un expert în clonare, care nu a colaborat cu RNL Bio.
Celulele suşă prelevate din ţesuturile adipoase prezintă un mare potenţial în tratamentul împotriva maladiei Alzheimer, a diabetului, a osteoartritei şi a multor alte boli, a declarat firma sud-coreeană.
Anul trecut, RNL Bio a clonat un pitbull terrier, pentru o femeie din Statele Unite. Aceasta a fost prima clonare realizată în scopuri comerciale din lume. Pentru crearea acelor clone, cercetătorii au folosit ţesuturi prelevate din urechea congelată a câinelui decedat.
Antena3.ro