Antena 3 CNN Externe Premieră în medicină. Rinichiul unui donator a fost extras prin buric

Premieră în medicină. Rinichiul unui donator a fost extras prin buric

Premieră în medicină. Rinichiul unui donator a fost extras prin buric
19 Iul 2008   •   20:10

Operaţie în premieră la o clinică din Cleveland, Statele Unite. Medicii au scos un rinichi prin buricul pacientului. Bărbatul se afla pe masa de operaţie pentru că voia să doneze rinichiul tatălui său, iar cu ajutorul noii intervenţii chirurgicale a avut dureri minime şi nu va rămâne cu cicatrici.

La 62 de ani, Phil Kaster avea nevoie urgentă de un transplant, pentru că rinichii săi nu mai funcţionau. Spre norocul său, a găsit donatorul chiar în familie: fiul său, Brad. El este primul donator căruia i s-a extras rinichiul prin buric. Noua metodă a fost pusă la punct de medicii clinicii din Cleveland şi constă în realizarea unei incizii mici, spre deosebire de operaţia clasică, în urma căruia pacientul rămâne cu o cicatrice uriaşă în zona şoldului.

PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN LUMEA MEDICINEIDupă realizarea inciziei, medicii au desprins rinichiul de corp, printr-o intervenţie urmărită permanent pe un monitor.Rinichiul a fost îmbrăcat într-o pungă de plastic şi scos din corpul donatorului prin incizia din buric. A fost dus în cealaltă sală de operaţii, unde Phil Kaster era pregătit pentru transplant. La final, cicatricea de pe corpul donatorului e insesizabilă, iar durerea în urma operaţiei a fost cu mult mai redusă

Numai în Statele Unite, 80.000 de pacienţi sunt înscrişi pentru transplantul de rinichi. Donatorii, în schimb, sunt doar 13.000.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close