Antena 3 CNN Externe Precedentul Obama. Biserica Catolică, pregătită pentru un papă afro-american

Precedentul Obama. Biserica Catolică, pregătită pentru un papă afro-american

Precedentul Obama. Biserica Catolică, pregătită pentru un papă afro-american
06 Noi 2008   •   12:33

După victoria noului preşedinte al SUA, Barack Obama, Biserica Catolică, prin vocea fostului şef al episcopilor americani, susţine că este pregătită pentru a avea în fruntea sa un papă de culoare.
Wilton Daniel Gregory, care este el însuşi afro-american, susţine că alegerea lui Barack Obama reprezintă un mare pas pentru umanitate, un semn că în Statele Unite problemele rasei şi ale discriminării sunt de domeniul trecutului.
"Prezenţa lui Obama la Casa Albă este un eveniment de aceeaşi anvergură ca şi prezenţa lui Armstrong pe Lună, şi cu siguranţă se poate întampla acelaşi lucru şi în ceea ce priveşte scaunul papal al lui Petru", a declarat Gregory pentru cotidianul italian La Stampa, citat de AFP.
"Graţie înţelepciunii cardinalilor, acest lucru ar putea deveni posibil în cadrul viitorului conclav", după moartea actualului papă, Benedict al XVI-lea, a adaugat acesta.
Prelatul american mai susţine că şi Biserica a făcut paşi importanţi în ultima perioadă prin caracterul "internaţional şi cosmopolit" al guvernului de la Vatican.
Wilton Daniel Gregory, care împlineşte 61 de ani în decembrie, a fost desemnat preşedinte al Conferinţei Episcopale Americane în 2001. În prezent, aceasta este prezidată de cardinalul Francis George.
Din 2004, Gregory este arhiepiscop de Atlanta.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama Biserica Catolica
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close