Antena 3 CNN Externe Prăbuşirea unui bloc din Ucraina a provocat cel puţin 9 victime

Prăbuşirea unui bloc din Ucraina a provocat cel puţin 9 victime

Prăbuşirea unui bloc din Ucraina a provocat cel puţin 9 victime
13 Oct 2007   •   14:12

Cel puţin 9 oameni au murit, şi alte câteva zeci sunt răniţi, în urma unei explozii de gaze produse într-un bloc din estul ţării. Imobilul cu 10 etaje a fost la un pas de a se prăbuşi complet, după ce uriaşa deflagraţie cauzată de o scurgere de gaze a distrus 40 de apartamente. Autorităţile se tem că bilanţul ar putea fi mult mai grav.

Locatarii au fost evacuaţi de urgenţă de echipele de salvare, de teamă că întreg blocul s-au putea prăbuşi. Suflul exploziei a fost atât de puternic, încât a distrus complet 40 de apartamente. Ferestrele blocurilor din jur au fost sparte, iar câteva case din imediata apropiere a imobilului, avariate uşor. Cel puţin 15 adulţi şi 3 copii au fost răniţi, în urma exploziei accidentale. 12 dintre răniţi au fost transportaţi la spital, iar câţiva sunt în strare gravă. Potrivit martorilor, cu puţin înaintea deflagraţiei, sistemul de alimentare cu gaze a fost verificat de 3 bărbaţi neidentificaţi.

Exploziile provocate de scurgerile de gaze sunt frecvente în fostele state URSS. Infrastructura proastă, dar şi problemele cu buteliile sunt cele mai întâlnite cauze ale dezastrelor. Compania locală de gaz din Dnipropetrovsk, un oraş industrial situat la 600 de kilometri de Kiev, se teme că explozia de astăzi a fost cauzată de o uşoară creştere a presiunii gazelor în sistemul de alimentare al oraşului.

Bilanţul exploziei riscă să se agraveze, pentru că în jur de 10 persoane sunt încă date dispărute.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close