Antena 3 CNN Externe "Cred că am uitat să mor". Povestea unui bărbat care a mai trăit încă 30 de ani, după ce medicii nu i-au mai dat nicio șansă

"Cred că am uitat să mor". Povestea unui bărbat care a mai trăit încă 30 de ani, după ce medicii nu i-au mai dat nicio șansă

Un bărbat diagnosticat cu o boală nemiloasă, în stadiu terminal, a mai trăit încă 30 de ani, deși medicii nu i-au dat nicio șansă.

boala
"Cred că am uitat să mor". Povestea impresionantă a unui bărbat care a învins o boală necruțătoare, când medicii nu i-au dat nicio șansă Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Sep 2023   •   13:58

La vârsta de 66 de ani, Stamatis Moraitis, a primit un diagnostic crunt din partea medicilor: cancer pulmonar în stadiu terminal.

În acel moment, bărbatul a fost anunțat că mai are de trăit cel mult nouă luni, așa că a decis să se întoarcă împreună cu soția înapoi acasă, pe insula Ikaria, din Marea Mediterană, după ce a petrecut o mare parte din viață în New Yotk și Florida.

Mai mult, el a cerut să fie înmormântat, când va veni vremea, lângă mare, acolo unde se afla și familia sa.

Deși își aștepta sfârșitul, întoarcerea pe insula Ikaria i-a schimbat complet viața bărbatului, fiind un loc cunoscut drept "zona albastră", unde majoritatea oamenilor prind vârsta de 100 de ani.

Citește și: "Dumnezeu să-l așeze într-un loc mai bun". Moment emoționant la școala copilului din Galați, mort după ce a căzut de pe bicicletă

Aerul curat, apa cristalină, vinul bun și reconectarea cu prietenii vechi l-au ajutat pe Moraitis să găsească liniștea de care avea nevoie.

Acesta s-a reapucat şi de grădinărit, chiar dacă şi-a dat seama că s-ar putea să nu mai fie în viaţă când plantele vor înflori.

După 30 de ani, bărbatul era încă în viață, dovedind că acest diagnostic teribil poate fi învins.

"Nu ştiu care e secretul longevităţii. Cred că am uitat să mor", a declarat bărbatul într-un documentar difuzat pe Netflix, numit "Viaţa până la 100 de ani, secretul zonelor albastre".

Schimbarea mediului pare că a fost, de fapt, un pas important spre vindecare, fapt punctat și de realizatorul documentarului: "Nu a făcut nimic conştient pentru a se însănătoşi. Doar şi-a schimbat mediul".

Moraitis a murit în 2013, la vârsta de 98 de ani.

"Încă beau vin, încă muncesc. Nu sunt medic, dar cred că vinul a ajutat. Nu am făcut nimic în afară de a mânca mâncare curată, a bea vin curat, a folosi mirodenii curate", spunea Moraitis, cu doar câteva săptămâni înainte să moară, potrivit Insider.

×
Subiecte în articol: cancer pulmonar bolnav
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close