Antena 3 CNN Externe Poţi sparge coduri secrete? Serviciile de informaţii britanice recrutează hackeri prin concurs online

Poţi sparge coduri secrete? Serviciile de informaţii britanice recrutează hackeri prin concurs online

Poţi sparge coduri secrete? Serviciile de informaţii britanice recrutează hackeri prin concurs online
Foto: dictionarit.eu
01 Dec 2011   •   21:04

Organizatia guvernamentală de supraveghere informatică GCHQ a invitat doritorii talentaţi să spargă un cod secret publicat pe un site anonim, informează AFP.

Cei care reuşesc să găsească mijloacele pentru a accesa informaţiile codate sunt redirecţionaţi ulterior către site-ul de Internet al GCHQ, unde pot găsi posturi corespunzătoare talentelor lor.

Scopul este atragerea unor candidaţi care nu ar apela la metoda clasică.

"În mod tradiţional, specialiştii în Internet se integrează în organizaţie imediat ce termină universitatea", explică un purtător de cuvânt al agenţiei britanice. "Dar odată cu evoluţia perpetuă a ameninţărilor informatice, este esenţial să putem recruta candidaţi autodidacţi care au o pasiune reală pentru decriptarea codurilor şi piratarea etică", adaugă el.

Recruţii vor fi supuşi unor anchete aprofundate, cei care au recurs la piratare informatică ilegală fiind apoi excluşi, precizează organizaţia.

GCHQ a recurs deja la metode originale şi în trecut pentru a găsi candidaţi. În 2009, organizaţia a lansat o campanie de recrutare de şase săptămâni cu mesaje publicitare ce apăreau în timpul jocurilor video.



×
Subiecte în articol: hackeri Marea Britanie
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close