Antena 3 CNN Externe Posturile pentru români la Comisia Europeană, rămase neocupate

Posturile pentru români la Comisia Europeană, rămase neocupate

Posturile pentru români la Comisia Europeană, rămase neocupate
29 Oct 2008   •   22:43

600 de posturi de conducere îi aşteaptă pe români, în instituţiile europene. Şi îi aşteaptă de aproape doi ani, pentru că, de la intrarea în Uniune, ţara noastră nu a reuşit să ocupe decât o jumătate din posturi.
România este a şaptea ţară ca pondere a populaţiei în Uniunea Europeană, dar se află abia pe locul 21 în clasamentul funcţiilor de decizie. Posturile disponibile sunt de două feluri: de administratori şi de asistenţi. În primul caz e vorba de persoane cu putere de decizie, posturi de conducere. Dar numai 170 de români au reuşit să ocupe astfel de funcţii la Comisia Europeană. Ei susţin că unul dintre motive este birocraţia excesivă din instituţiile de la Bruxelles.
O condiţie ca să obţină posturile este, evident, să participe la concursuri. Iar autorităţile de la Bucureşti ar putea avea o contribuţie importantă în acest sens.
Cei care doresc să se angajeze la Comisia Europeană mai au o şansă în această toamnă. Instituţia va anunţa un concurs special, în limba română. De la anul însă, toate competiţiile vor fi doar în engleză, franceză şi germană.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Bruxelles
Cele mai noi știri
Parteneri
x close