Antena 3 CNN Externe Postul britanic de radio BBC a fost interzis în Rusia

Postul britanic de radio BBC a fost interzis în Rusia

Postul britanic de radio BBC a fost interzis în Rusia
17 Aug 2007   •   21:13

Marţi a fost ultima zi de emisie a British Broadcasting Co.?s Russian Service, pe lungimea de undă 99,6 MHz, din ?plaja? FM. Holdingul de investiţii FINAM a acţionat în justiţie firma Bolşoe Radio, care difuzează emisiunile postului britanic de radio, pe motiv că aceasta nu respectă programarea emisiunilor BBC. FINAM şi BBC nu au căzut de acord asupra termenilor licenţei acordate firmei Big Radio.

Astfel autorităţile de la Moscova au decis ca BBC să nu mai fie accesibil în Rusia. Anunţul a fost făcut de postul britanic, care a pierdut astfel parteneriatul cu postul moscovit Bolşoi Radio, singurul care îi mai asigura accesul pe piaţa rusă. Proprietarul Bolşoi Radio a declarat că decizia a fost luată ca urmare a cererii emise de autorităţile care emit licenţele de difuzare.

Acestea i-au pus în vedere că va pierde dreptul de antenă, dacă nu rupe contractul cu BBC. Postul britanic de radio nu se află la primul conflict cu autorităţile moscovite. În 2006, BBC a pierdut drepturile de difuzare pentru Radio Arsenal, într-un conflict similar celui de acum.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close