Antena 3 CNN Externe Posibil bilanţ de 700 de morţi în urma unui naufragiu în Marea Mediterană

Posibil bilanţ de 700 de morţi în urma unui naufragiu în Marea Mediterană

derrrrr.jpg
Foto: mariovittone.com
de S.T.    |    19 Apr 2015   •   17:14

Naufragiul unui trauler încărcat cu imigranți în noaptea de sâmbătă spre duminică, în largul coastelor libiene, ar putea să se fi soldat cu 700 de morți, a anunțat duminică Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (HCR), relatează AFP.

Această navă s-a scufundat la circa 110 km de coastele libiene, având la bord peste 700 de persoane, potrivit relatării celor 28 de supraviețuitori recuperați de o navă comercială, a indicat televiziunilor italiene, Carlotta Sami, purtătoare de cuvânt a HCR în Italia.

Dacă cifrele se confirmă, ar fi cea mai "gravă hecatombă întâlnită vreodată în Mediterana", a declarat ea.

Circa 21 de cadavre au fost recuperate, conform presei italiene.

Nava a lansat în noaptea de sâmbătă spre duminică un apel la ajutor primit de gărzile de coastă italiene care au cerut unui cargo portughez să-și schimbe ruta în direcția apelului. La sosirea la fața locului, la circa 220 km sud de insula italiană Lampeduza, echipajul a văzut nava scufundându-se, potrivit HCR. În momentul când cei 700 de imigranți aflați la bord s-au aruncat toți în același timp în apă de aceeași parte la sosirea cargoului portughez s-a produs tragedia, a mai spus Sami.

O importantă operațiune de salvare a fost lansată cu concursul marinei italiene și a celei malteze, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al marinei malteze.

Alerta a fost dată spre miezul nopții, ora locală (22h00 GMT), potrivit acestuia.

Dacă acest bilanț se confirmă, el se adaugă celor 450 de morți și dispăruți în cursul a două naufragii precedente în mai puțin de o săptămână. Și acolo, relatările supraviețuitorilor au permis stabilirea acestor bilanțuri, în timp ce fluxul de migranți provenind din Libia crește în continuare.

×
Subiecte în articol: naufragiu imigranti
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close