Antena 3 CNN Externe Posibil atentat terorist în Rusia. 100 de oameni au murit într-un incendiu din Munţii Ural (VIDEO)

Posibil atentat terorist în Rusia. 100 de oameni au murit într-un incendiu din Munţii Ural (VIDEO)

Posibil atentat terorist în Rusia. 100 de oameni au murit într-un incendiu din Munţii Ural (VIDEO)
05 Dec 2009   •   09:28

Tragedie aseară într-un club de noapte din oraşul Perm, aflat în Munţii Ural din Rusia. Aproximativ 100 de oameni au murit şi peste 140 au fost răniţi urma unui incendiu provocat, se pare, de focurile de artificii. Surse din poliţia locală nu exclud, însă, posibilitatea unui atentat.

În momentul producerii tragediei, în local se aflau peste 200 de oameni, majoritatea angajaţi ai clubului şi rudele lor. Aceştia sărbătoreau opt ani de la deschiderea localului. Bilanţul încă provizoriu este de peste o sută de morţi şi zeci de răniţi.

Premierul Vladimir Putin a trimis două avioane care să-i transporte la spitalele din Moscova pe cei cu răni grave. Potrivit agenţiilor de presă ruseşti, majoritatea victimelor au murit din cauza arsurilor suferite şi a intoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Poliţia a încercuit perimetrul în care a avut loc tragedia, pentru a-i împiedica pe curioşi să se apropie.

Mai mulţi oficiali de rang înalt din guvernul rus au venit la locul incidentului.

Între timp, Institutul Cultural local a fost tranformat în centru pentru situaţii de urgenţă. Aici, autorităţile au întocmit o listă cu numele celor răniţi care se află în spital.

Guvernatorul regiunii, Oleg Chirkunov, a exclus ipoteza unui atentat. Această variantă este susţinută şi de alţi oficiali.

Cu toate acestea, surse din poliţia locală au declarat pentru Ria Novosti că există indicii în legătură cu un act criminal şi că incendiul a fost urmat de o explozie puternică. O anchetă în acest caz este în desfăşurare.

Exact cu o săptămână în urmă, trenul Nevsky Express, de pe ruta Moscova -Sankt Petersburg, a fost ţinta unui atentat cu bombă. Aproape 40 de oameni au murit în urma atacului, revendicat de militanţi islamişti, care au promis că vor urma alte atentate.



Antena3

×
Subiecte în articol: Rusia atentat terorist
Cele mai noi știri
Parteneri
x close