Antena 3 CNN Externe Portugalia: Dispariţia Madeleinei, similară cu o răpire din 2004 (VIDEO)

Portugalia: Dispariţia Madeleinei, similară cu o răpire din 2004 (VIDEO)

Portugalia: Dispariţia Madeleinei, similară cu o răpire din 2004 <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Sep 2007   •   11:52

Procesul împotriva părinţilor micuţei Madeleine, fetiţa dispărută dintr-un hotel din Portugalia în urmă cu 4 luni, ar putea fi amânat. Anchetatorii care se ocupă de caz au fost sfătuiţi să redeschidă un caz asemănător privind dispariţia unei fetiţe portugheze în 2004. Similaritatea cazurilor îl încurajează pe expertul criminalist Mark Williams-Thomas să creadă că cercetarea ar putea răspunde la unele întrebări al căror răspuns nu s-a găsit încă.

Joana Cipriano a dispărut dintr-un sat aflat la doar 11 kilometri de Praia de Luz, locul de unde a dispărut Madeleine, în septembrie 2004. Nici corpul Joanei nu a fost niciodată găsit. Atât mama Joanei cât şi unchiul acesteia au fost arestaţi atunci pentru omorârea fetiţei, la 16 ani de închisoare, dar în prezent 5 ofiţeri de poliţie sunt acuzaţi că au folosit în proces declaraţii false obţinute prin forţă de la cei doi. Sprijinindu-se pe îndoielile care planează asupra cazului Joana Cipriano, Mark Williams-Thomas consideră că în spatele răpirii Madeleinei s-ar putea afla acelaşi răpitor din 2004.

Între timp, analizele fluidelor descoperite în porbagajul maşinii închiriate de părinţii fetiţei demontrează că Madeleine a înghiţit o doză de somnifere, care i-ar fi putut aduce chiar moartea. Experţii britanici sunt însă de părere că analizele nu sunt concludente deoarece fluidul are numai o potrivire parţială cu ADN-ul Madeleinei. Pe de altă parte Alan Baker, care face parte din organizaţia de expertiză legală independentă Bericon, a confirmat că ar fi posibil să se testeze fluidele corporale, inclusiv urină sau vomă, pentru a se descoperi prezenţa medicamentelor, însă că ar fi foarte dificil să se stabilească şi cantitatea.

În urmă cu puţin timp, anchetatorii au descoperit urme din sângele fetiţei într-o maşină închiriată de părinţii micuţei, la 25 de zile după dispariţie. Reîntorşi în Marea Britanie, cei doi au declarat că sunt gata să-şi dovedească nevinovăţia. Madeleine McCann, în vârstă de patru ani, a dispărut la începutul lunii mai din hotelul portughez unde-şi petrecea vacanţa cu familia.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close