Antena 3 CNN Externe Portavionul nuclear american Theodore Roosevelt a sosit în Coreea de Sud pentru exerciţii militare

Portavionul nuclear american Theodore Roosevelt a sosit în Coreea de Sud pentru exerciţii militare

17410570
prima sosire a unui portavion american în Coreea de Sud în ultimele şapte luni | Foto: Agerpres
de Alexandra Dima    |    22 Iun 2024   •   13:30

Portavionul american cu propulsie nucleară Theodore Roosevelt a sosit sâmbătă în oraşul-port Busan din Coreea de Sud pentru exerciţii militare comune cu ţara gazdă şi cu Japonia, a anunţat Marina sud-coreeană, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Aceasta este prima sosire a unui portavion american în Coreea de Sud în ultimele şapte luni, după vizita unui alt portavion american, USS Carl Vinson, în noiembrie, în cadrul unei demonstraţii de forţă împotriva programelor nucleare şi de rachete ale Coreii de Nord.

Liderii SUA, Japoniei ;i Coreei de Sud au convenit la summitul de la Camp David din august 2023 să organizeze exerciţii militare anuale, cele trei state condamnând "comportamentul periculos şi agresiv" al Chinei în disputata privind Marea Chinei de Sud.

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat Coreea de Nord săptămâna aceasta, pentru prima dată în 24 de ani, şi a semnat un "parteneriat strategic global" cu liderul Kim Jong Un, ce prevede o asistenţă reciprocă "în caz de agresiune" din partea unei ţări terţe.
 

×
Subiecte în articol: coreea d Coreea de Sud SUA
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close