Antena 3 CNN Externe Poroşenko vrea ca UE să trimită experţi militari în estul Ucrainei

Poroşenko vrea ca UE să trimită experţi militari în estul Ucrainei

por.jpg
Foto: Agerpres
20 Feb 2015   •   13:37

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko doreşte ca Uniunea Europeană să trimită experţi militari în estul ţării, relatează Ukrinform.

Şeful de stat ucrainean a discutat la telefon cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, despre situaţia din Donbas şi implementarea acordurilor de la Minsk.

"Poroşenko a subliniat că distrugerea oraşului Debalţeve de către militanţii proruşi şi bombardamentele în curs de la aeroportul din Doneţk, de la Pervomaisk, Mariupol şi Horlivka nu sugerează o încetare a focului permanentă şi, prin urmare, voinţa părţilor de a se supune acordurilor de la Minsk", se arată într-un comunicat.

Poroşenko a subliniat că, pentru facilitarea implementării acordurilor de pace, Consiliul Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a decis să ceară Consiliului de Securitate al ONU şi Uniunii Europene să trimită forţe de menţinere a păcii în Ucraina.

Cele două părţi au discutat şi despre posibilele căi de a răspunde situaţiei şi posibilitatea introducerii unor măsuri restrictive de către UE împotriva Rusiei.

"Poroşenko a sugerat ca Uniunea Europeană să trimită o misiune de experţi militari care să participe la activitatea Centrului Comun de Control şi Coordonare din estul Ucrainei", afirmă raportul.

Tusk a acceptat invitaţia preşedintelui ucrainean de a vizita Kievul la 22 februarie pentru a participa la Marşul Demnităţii.

×
Subiecte în articol: Petro Porosenko
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close