Antena 3 CNN Externe Polonia: Uniunea Europeană să sprijine integritatea Georgiei

Polonia: Uniunea Europeană să sprijine integritatea Georgiei

Polonia: Uniunea Europeană să sprijine integritatea Georgiei
26 Aug 2008   •   21:09

Polonia şi-a exprimat marţi speranţa că liderii Uniunii Europene vor susţine "suveranitatea şi integritatea teritorială a Georgiei", în contextul deciziei ruse de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, transmite AFP.

Ministerul polonez al Afacerilor Externe se aşteaptă ca "următorul Consiliul European, reunit în sesiune extraordinară (prevăzut pentru 1 septembrie), să adopte o poziţie clară de susţinere a suveranităţii şi a integrităţii teritoriale a Georgiei", a anunţat MAE de la Varşovia.

?Aşteptăm în continuare deplina aplicare a planului în şase puncte Sarkozy - Medvedev, în care ultimul punct prevedea necesitatea unei dezbateri internaţionale asupra viitorului statut al Osetiei de Sud şi al Abhaziei, pentru a se garanta securitatea durabilă în regiune?, se precizează în comunicatul Ministerului de Externe polonez.

?Noi considerăm că oricare altă iniţiativă ce ar putea fi întreprinsă în situaţia actuală, este de natură să împiedice acordul deja convenit (acordul ruso-georgian, propus de Franţa) şi va fi întâmpinată cu o profundă dezaprobare şi îngrijorare de către comunitatea internaţională?, se afirmă în comunicatul citat.

Sursă foto: www.deleri.ec.europa.eu

Agerpres

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close