Antena 3 CNN Externe Polonia închide Consulatul Rusiei la Poznan şi acuză Moscova de sabotaj. Zaharova amenință Varșovia

Polonia închide Consulatul Rusiei la Poznan şi acuză Moscova de sabotaj. Zaharova amenință Varșovia

Radoslaw Sikorski
Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski. FOTO: Getty Images
de M.P.    |    22 Oct 2024   •   19:36

Ministerul polonez de Externe a dispus la închiderea Consulatului Rusiei la Poznan şi a trimis spre Rusia o serie de acuze privind acte de ”sabotaj” şi de un ”război hibrid”, conform  AFP. 

”Am informaţii potrivit cărora Rusia se află în spatele tentativelor de sabotaj din Polonia şi din ţări aliate. Am luat astfel decizia de a retrage Consulatului Federaţiei ruse autorizaţia de a opera la Poznan”, a spus ministrul polonez de Externe Radoslaw Sikorski.

Regimul de la Moscova a trimis în replică, un răspuns agresiv pentru Polonia.

”Vom da un răspuns dureros oricărei noi măsuri ostile”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de agenţia rusă de presă RIA Novosti.

Sikorski a citat un proces în orașul Wroclaw din vestul Poloniei, în care un ucrainean ar fi mărturisit că a cooperat cu serviciile secrete rusești pentru a comite incendii provocate la situri strategice, ca dovadă a sabotajului rusesc privind sprijinul Poloniei pentru Ucraina.

 

×
Etichete: Rusia Polonia
Parteneri
x close