Antena 3 CNN Externe Poliţiştii se tem că şeful FMI s-ar putea sinucide: Strauss-Kahn, pus sub supraveghere în închisoare

Poliţiştii se tem că şeful FMI s-ar putea sinucide: Strauss-Kahn, pus sub supraveghere în închisoare

Poliţiştii se tem că şeful FMI s-ar putea sinucide: Strauss-Kahn, pus sub supraveghere în închisoare
Foto: Mediafax
18 Mai 2011   •   12:50
Arestarea directorului FMI Dominique Strauss-Kahn a provocat un val de reacţii în întreaga lume. Printre variantele vehiculate se află şi ideea unui complot menit să-i distrugă şansele la alegerile prezidenţiale din Franţa de anul viitor, la care şeful FMI era un posibil candidat. Între timp, Strauss-Kahn a fost pus sub supraveghere în închisoare, pentru a nu se sinucide.

Avocatul presupusei victime susţine că femeia nu ştia cine este Strauss-Kahn şi a aflat de identitatea acestuia la o zi după atac.Un bărbat care susţine că e fratele menajerei atacate a făcut şi el declaraţii presei despre starea surorii lui.

De când a ajuns în închisoare, se pare că directorul FMI este monitorizat zi şi noapte. "Psihologii au considerat că trebuie supravegheat pentru sinucidere. Astfel, este supravegheat şi monitorizat 24 de ore pe zi cât timp se află în custodia departamentului de corecţie din New York", a declarat Norman Seabrook, ofiţer corecţie la Riker Island.

De asemenea, din cauza problemelor sale cu somnul, Strauss- Kahn are în celulă un aparat care îl ajută să doarmă.

Directorul FMI a fost arestat sâmbătă seara pe aeroportul Kennedy din New York şi riscă peste 70 de ani de detenţie dacă va fi găsit vinovat de tentativă de viol.
 



 

 


 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close