Antena 3 CNN Externe Polițiștii rutieri fac controale suplimentare în toate țările UE, săptămâna aceasta, pentru a prinde șoferii vitezomani

Polițiștii rutieri fac controale suplimentare în toate țările UE, săptămâna aceasta, pentru a prinde șoferii vitezomani

control politia rutiera europa
Control în trafic al poliției rutiere. Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    05 Aug 2024   •   23:38

Vacanța de vară este oficial în plină desfășurare, dar șoferii ar trebui să se abțină de la a apăsa pedala de accelerație în această săptămână, deoarece poliția rutieră din întreaga UE efectuează controale suplimentare pentru a-i prinde pe cei care depășesc viteza legală, transmite Politico.

Roadpol – rețeaua poliției rutiere a blocului comunitar – își desfășoară campania anuală împotriva vitezei, despre care susține că este cea mai mare din lume „în funcție de numărul total de polițiști implicați și de șoferi verificați” și are ca scop reducerea numărului de decese în trafic.

În 2018, UE a promis că va reduce decesele rutiere cu 50 % până în 2030, însă puține țări membre sunt pe cale să atingă acest obiectiv. Anul trecut, decesele rutiere au scăzut cu doar 1 %, cu 20 400 de persoane ucise.

Decesele rutiere din Spania, Franța și Italia au stagnat din 2019, potrivit datelor Eurostat, în timp ce au crescut în Țările de Jos, Slovacia și Suedia.

„Sentimentul de impunitate în rândul unor șoferi, care cred că încălcările de viteză nu vor fi raportate în țările lor de origine, a determinat eforturi intense în acest domeniu”, a declarat Ernesto de Lucía Membrillo de Novales, un ofițer de poliție spaniol, într-un comunicat de presă.

Controalele de siguranță vor fi efectuate în toate țările membre, începând de luni 05 august și până duminică 11 august.

Roadpol a constatat peste 650.000 de încălcări ale regimului de viteză în timpul campaniei sale de anul trecut.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close