Antena 3 CNN Externe Poliţiştii mici, OUT! Vezi ce înălţime obligatorie li se cere viitorilor agenţi din Filipine

Poliţiştii mici, OUT! Vezi ce înălţime obligatorie li se cere viitorilor agenţi din Filipine

Poliţiştii mici, OUT! Vezi ce înălţime obligatorie li se cere viitorilor agenţi din Filipine
02 Apr 2013   •   15:17

Bărbaţii cu statură mică, care îşi doreau cu ardoare să se înroleze în forţele poliţiei filipineze, au rămas total dezamăgiţi după ce preşedintele de la Manilla, Benigno Aquino, a înaintat un proiect legislativ, prin care se va impune reglementarea înălţimii agenţilor.

Parlamentul respinsese iniţial acest proiect, care îi viza pe poliţişti, pompieri sau pe gardienii din închisori, dar preşedintele a insistat la promulgarea legii, motivând că în unele meserii este necesară a anumită statură.

"Dacă trebuie să salvezi pe cineva din flăcări ori să-i păzeşti pe cei din penitenciare, atunci ai nevoie de anumite atribute fizice clare. Nu este vorba de nicio discriminare, este pur şi simplu natura acestor joburi", a spus pentru AFP, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Abigail Valte.

Conform iniţiativei prezidenţiale, bărbaţii candidaţi la astfel de posturi trebuie să aibă înălţimea minimă de 1.63 m, iar femeile să nu fie mai mici de 1.57 m.

Valte a precizat că vor putea fi şi excepţii, dar acestea vor fi puse în aplicare doar în cazul celor care dau dovadă de alte calităţi remarcabile.

×
Subiecte în articol: filipine, manilla
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close