Antena 3 CNN Externe Polițiștii au descoperit substanțe radioactive în 50 de recipiente într-o clădire de locuințe din vestul Poloniei

Polițiștii au descoperit substanțe radioactive în 50 de recipiente într-o clădire de locuințe din vestul Poloniei

barbat in costum de protectie care tine in fiecare mana cate un butoi marcat cu simboluri de pericol
Foto cu caracter ilustrativ: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    06 Sep 2024   •   18:13

Autorităţile poloneze investighează substanţe potenţial radioactive găsite în 50 de recipiente într-o clădire rezidenţială din vestul Poloniei, au declarat, vineri, oficialii, adăugând că nu a fost nevoie de o evacuare a zonei înconjurătoare.

Pompierii de la unitatea pentru ameninţări chimice au fost chemaţi de poliţie, vineri dimineaţă, pentru a investiga substanţele găsite în satul Siedlec, la aproximativ 100 de kilometri de graniţa cu Germania.

„Investigaţiile sunt încă în curs de desfăşurare, dar această intervenţie se desfăşoară pe o proprietate privată, într-o clădire rezidenţială, care are un garaj, şi avem informaţii despre 50 de surse diferite de substanţe care pot fi radioactive”, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Martin Halasz. „

Vorbim probabil despre radiu, care a fost identificat aici. Încă se stabileşte dacă este vorba doar de radiu sau şi de alte substanţe”, a adăugat oficialul.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Wojciech Adamczyk, a declarat că substanţele erau depozitate într-o casă în sticle şi borcane mici din sticlă şi plastic. Acestea prezentau semne de radioactivitate „dar la o concentraţie care nu reprezintă o ameninţare pentru viaţa sau sănătatea umană”.

„Trebuie să determinăm ce sunt aceste substanţe şi dacă cineva le poate deţine în mod legal”, a spus el, adăugând că este prea devreme pentru a spune dacă cineva va fi arestat.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close