Antena 3 CNN Externe Politicianul republican care s-a autodeclarat „nazist” a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi după un miting de campanie

Politicianul republican care s-a autodeclarat „nazist” a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi după un miting de campanie

Mark Robinson
Mark Robinson este un politician republican controversat care s-a numit pe sine „nazist” și a spus că și-ar dori „revenirea sclaviei”. Foto: Getty Images
de Adrian Dumitru    |    28 Sep 2024   •   17:22

Guvernatorul adjunct al statului american Carolina de Nord, Mark Robinson, a ajuns la spital, vineri noapte, cu arsuri de gradul doi, în urma unui „incident la un eveniment de campanie” în zona Mount Airy, conform directorului de comunicații al campaniei acestuia, citat de CNN. Robinson a devenit cunoscut și controversat în ultimele săptămâni după declarațiile revoltătoare în care s-a autodeclarat „nazist” și a spus că și-ar dori „revenirea sclaviei” în SUA.

Echipa de campanie a lui Robinson a transmis că politicianul are „o dispoziție bună” și „apreciază mesajele numeroase de însănătoșire”. De asemenea, el ar urma să revină pentru campania electorală începând de duminică.

Robinson este candidatul republican pentru postul de guvernator al Carolinei de Nord și a făcut mai multe opriri de campanie în jurul statului, vineri. Ultima lui oprire a fost la Mayberry Truck Show and Parade la Mount Airy, acolo unde a și avut loc incidentul.

Echipa sa de campanie nu a precizat ce s-a întâmplat și nu a vrut să facă detalii cu privire la incident.

Informațiile despre spitalizarea lui Robinson vin pe fondul unei prăbușiri în sondaje a acestuia ca urmare a comentariilor sale inflamatoare din trecut, făcute pe un site pornografic.

Mulți republicani de rang înalt s-au distanțat rapid de Robinson și de eforturile sale de campanie, iar sondajele arată că democratul Josh Stein îl conduce pe Robinson cu aproape 20 de procente printre votanții probabil. În plus, situația lui Robinson ar putea și să ducă la pierderea statului de către Donald Trump, în condițiile în care și sondajele prezidențiale arată o cursă extrem de strânsă, iar Carolina de Nord este un stat crucial pentru republicani, la nivel prezidențial.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close