Antena 3 CNN Externe Poliţia indiană caută 12 suspecţi în atacurile din Marea Britanie

Poliţia indiană caută 12 suspecţi în atacurile din Marea Britanie

Poliţia indiană caută 12 suspecţi în atacurile din Marea Britanie
08 Iul 2007   •   17:09

Poliţia indiană caută 12 persoane care au legătură cu atacurile eşuate din Marea Britanie. Asta după ce trei dintre cei şapte suspecţi, reţinuţi la Londra, sunt de origine indiană. Între timp, Scotland Yard continuă investigaţiile privind atacurile cu maşini-capcană din Regatul Unit. Mandatele de arestare pentru cinci dintre presupuşii terorişti au fost prelungite pentru încă o săptămână iar premierul Gordon Brown a făcut un apel pentru o mai bună coordonare internaţională în adunarea de informaţii privind potenţiale atacuri teroriste. Nivelul de alertă rămâne ridicat pe întreg teritoriul britanic.

Trei indieni originari din Bangalore au fost reţinuţi de poliţie în cadrul anchetei privind atacurile eşuate. Potrivit cotidianului indian Sunday Times anchetatorii indieni urmăresc alte 12 persoane care ar putea fi implicate în atacurile recente din Marea Britanie. Britanicii se confruntă, în ultima perioadă, cu un număr record de comploturi teroriste. Peste 100 de suspecţi de terorism urmează să fie judecaţi numai în tribunale din Marea Britanie. O cifră fără precedent în istoria modernă a ţării, a afirmat, pentru Sunday Times, Eliza Manningham-Buller, fost director MI5.

Cu toate acestea, Londra este criticată pentru că refuză să verifice identităţile imigranţilor în baza de date a Interpol, susţine chiar secretarul american al Interpol. El a acuzat Guvernul de la Londra că, în acest fel, pune în pericol viaţa cetăţenilor britanici. Pe de altă parte Cabinetul Brown susţine că ar exista o mai bună gestionare a situaţiei în cazul unor ameninţări teroriste dacă ar exista o mai bună coordonare în centralizarea datelor despre terorişti, la nivel internaţional. “Ceea ce pot spune este că acum avem nevoie de informaţii la nivel internaţional privind potenţiale acte teroriste sau potenþiali suspecţi. Trebuie să vedem datele exacte. Am avea clar o certitudine atunci când o informaţie despre potenţiale recrutări într-o ţară s-a transmite şi altei ţări. Vreau un astfel de sistem, un fel de sistem de supraveghere, pe care încercăm să-l extindem în întreaga Europă”, declara Gordon Brown, premierul Marii Britanii. Starea de alertă teroristă rămâne ridicată pe întreg teritoriul Regatului Unit, în urma ultimelor atacuri cu maşini capcană dejucate la Londra şi Galsgow pe 29, respectiv 30 iunie.

Antena 3

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close