Antena 3 CNN Externe Poliția franceză a arestat un suspect în cazul exploziei de la o sinagogă din orașul La Grande-Motte

Poliția franceză a arestat un suspect în cazul exploziei de la o sinagogă din orașul La Grande-Motte

BeFunky-collage - 2024-08-25T132017.970
Poliția franceză a arestat un suspect în cazul exploziei de la o sinagogă / sursă foto: Hepta
de Roxana Mihăiescu    |    25 Aug 2024   •   13:20

Poliția franceză a declarat că a arestat un bărbat suspectat că a provocat incendierea și explozia unei maşini în faţa unei sinagogi dintr-o stațiune din sudul țării.

Potrivit autorităților franceze, individul este un algerian în vârstă de 33 de ani, transmite AFP, potrivit Agerpres.

În total, patru persoane sunt reţinute deocamdată în această anchetă, a adăugat sursa.

Bărbatul a fost arestat de poliţiştii unităţii de elită Riad la Nîmes (sud), după mai multe focuri, în urma cărora a fost rănit, însă viaţa sa nu este în pericol.



Suspectul a atacat sâmbătă, puţin după ora 08.00, sinagoga din La Grande-Motte, staţiune situată nu departe de Montpellier, dând foc în mai multe locuri, dar fără a face victime.

El avea faţa descoperită şi acţiunile sale au fost înregistrate de camerele de supraveghere.

Un poliţist local care a intervenit pentru a stinge debuturile de incendiu a fost singura persoană rănită, uşor, de suflul exploziei unei canistre aflate într-o maşină incendiată.

Atacatorul purta un drapel palestinian la centură, un keffieh roşu pe cap şi ţinea în fiecare mână o sticlă din plastic plină cu un lichid gălbui, potrivit unei imagini suprinse de camerele de supraveghere.



La momentul faptelor, în sinagoga Beth Yaacov se aflau doar cinci persoane, printre care rabinul, însă slujba de shabbat urma să aibă loc la ora 09.00, la puţin peste 30 de minute după atac.

Guvernul francez a denunţat în mod repetat o recrudescenţă a actelor antisemite în Franţa, unde trăieşte cea mai mare comunitate evreiască din Europa, după începutul războiului din Gaza în octombrie 2023.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close