Antena 3 CNN Externe Ploaie de rachete peste Israel, după atacul Iranului. Iron Dome a interceptat proiectilele, însă unele au explodat la sol

Ploaie de rachete peste Israel, după atacul Iranului. Iron Dome a interceptat proiectilele, însă unele au explodat la sol

profimedia-0914777788
Ploaie de rachete peste Israel. Foto: Profimedia Images
de Ioana Coman    |    01 Oct 2024   •   21:40

Iranul a lansat marți seara un atac cu sute de rachete balistice asupra Israelului. S-au auzit mai multe explozii, inclusiv deasupra Tel Avivului, dar și sunetul sirenelor de avertizare în toată țara. Atacul iranienilor a fost atât de puternic încât Iron Dome nu a reușit să intercepteze toate proiectilele.

În mediul online au apărut sute de clipuri video care arată amploarea atacului iranian. 

Pe imagini se văd mai multe rachete care lovesc pământul israelian după ce nu au fost interceptate la timp de către apărarea antirachetă a Israelului.

Autoritățile israeliene recunosc faptul că există numeroase zone de impact, atât în Tel Aviv, cât și în alte zone din țară.

În urma atacului, două persoane ar fi fost rănite ușor de șrapnel în Tel Aviv.

De asemenea, un bărbat palestinian a fost ucis de schijele de rachete în satul Nueima, din Cisiordania, în urma atacului iranian, relatează presa locală. 

Iranul susține că a lansat zeci de rachete spre Israel și avertizează că răspunsul va fi „mai zdrobitor” dacă Israelul va riposta. 

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close