Antena 3 CNN Externe Platformă de sticlă deasupra Marelui Canion

Platformă de sticlă deasupra Marelui Canion

Platformă de sticlă deasupra Marelui Canion
08 Feb 2007   •   21:31

Amatorii de senzaţii tari vor putea ?păşi? dincolo de marginea prăpastiei uriaşe a Marelui Canion, începând cu luna martie a acestui an. Propunerea vine din partea unui grup de nativi-americani din Arizona, care speră să atragă mai mulţi turişti în regiune. Potrivit National Geographic, tribul Hualapai, care numără 1.500 de membri, a anunţat deschiderea unei platforme gigantice din sticlă, numită ?Skywalk?, a cărei construcţie a costat 30 de milioane de dolari.

Platforma construită la marginea prăpastiei va permite turiştilor să înainteze 21 de metri deasupra abisului şi a fluviului Colorado, la o înălţime de 1.220 de metri, având sub picioare doar un platou de sticlă de 10 centimetri grosime.

Cel care a venit cu această idee a fost omul de afaceri californian David Jin. El s-a gândit la proiect în 1996, după vizitarea Marelui Canion. Astfel, Jin va primi jumătate din profitul obţinut de pe urma vânzărilor de bilete, în următorii 25 de ani, deşi proprietarul deplin al Skywalk va fi tribul Hualapai.

Antena3.ro

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close