Antena 3 CNN Externe Planul diavolesc ce le dă fiori occidentalilor. "Ape tulburi", codul SECRET al unei operaţiuni ce poate schimba lumea

Planul diavolesc ce le dă fiori occidentalilor. "Ape tulburi", codul SECRET al unei operaţiuni ce poate schimba lumea

Planul diavolesc ce le dă fiori occidentalilor. "Ape tulburi", codul SECRET al unei operaţiuni ce poate schimba lumea
de O.P.    |    17 Oct 2012   •   13:18

Iranul ar putea plănui să verse o cantitate uriaşă de petrol în Strâmtoarea Ormuz, potrivit unui raport strict secret obţinut de agenţi de spionaj occidentali. Scopul operaţiunii este să blocheze temporar accesul în cel mai tranzitat canal şi să forţeze suspendarea sancţiunilor occidentale, scrie cotidianul german Der Spiegel.

Persoana care le dă fiori reci occidentalilor este generalul Mohammed ali Jafari, comandantul Gărzilor Revoluţionare Iraniene. Călit de torturile pe care le-a suferit în închisorile fostului Şah, Jafari s-a numărat printre studenţii care au atacat ambasada americană din Teheran pe 4 noiembrie 1979.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe www.incomemagazine.ro

Apoi a luptat în războiul dintre Iran şi Irak, iar în 2007, Jafari care are o diplomă de arhitect, a preluat comanda Gărzilor Revoluţionare, cunoscute şi sub numele de Pasdaran. Grupul, fondat de liderul revoluţionar Ayatollahul Ruhollah Khamenei pentru a apăra regimul islamic, s-a dezvoltat de atunci într-un stat în stat.

Acum Jafari şi suporterii săi se pare că ar pregăti noi orori. Agenţiile de spionaj occidentale au pus mâna pe un plan „top secret” cu nume de cod „Ape tulburi”. Împreună cu Ali Fadawi, un amiral în Pasdaran, se crede că Jafari a propus un act de sabotaj care pare fără sens: să provoace o catastrofă de mediu în Strâmtoarea Ormuz.




×
Subiecte în articol: spionaj
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close