Antena 3 CNN Externe Planul de stimulare a economiei SUA. Bush reduce taxele americanilor

Planul de stimulare a economiei SUA. Bush reduce taxele americanilor

1 minut de citit Publicat la 13:55 30 Ian 2008 Modificat la 13:55 30 Ian 2008
Planul de stimulare a economiei SUA. Bush reduce taxele americanilor
Planul de stimulare al economiei americane propus de preşedintele Bush a fost aprobat. Camera Reprezentanţilor a admis planul de evitare a recesiunii. Planul de urgenţă este rezultatul unui rar compromis între republicani şi opoziţia democrată, şi este justificat de agravarea situaţiei în domeniu, anticipată de analişti încă de la finele anului trecut. Discursul preşedintelui privind starea uniunii s-a referit explicit la pachetul de stimulare a economiei. Bush a cerut opoziţiei democrate să nu blocheze adoptarea planului, rezultatul unui compromis cu administraţia, în faţa riscurilor agravării crizei economice. Măsurile susţinute de preşedintele George W. Bush, include reduceri de taxe de până la 600 de dolari pentru persoane fizice, şi de 1.200 de dolari pentru cuplurile căsătorite, care se adaugă 300 de dolari pentru fiecare copil.

Legislaţia include şi scutiri de taxe, pentru a încuraja investiţiile în noi echipamente. Legea merge acum la Senat, unde liderul majorităţii republicane Harry Reid speră într-o adoptare rapidă. Democratul de Nevada se aşteaptă însă ca planul de măsuri să primească o serie de amendamente la Senat.

"Înainte de a semna un ordin executiv, vreau să felicit Camera Reprezentanţilor, pentru adoptarea cu o largă majoritate a pachetului de stimulare, care va ajuta economia?, a declarat Bush.

"Ca speaker al Camerei, vreau să cer Senatului să adopte rapid legislaţia. Mulţi americani din clasa de mijloc trăiesc pentru a face plată după plată. Se luptă cu costurile crescute ale preţurilor la alimente, la benzină, la asigurările de sănătate, şi lista continuă", a comentat reprezentantul Cemerei.

Creşterea economică se aşteaptă să încetinească anul acesta, în faţa crizei creditelor ipotecare, a pieţei creditelor tot mai restrictivă, şi a aprecierii preţurilor la combustibil. Planul de stimulare a economiei va costa administraţia circa 146 de miliarde de dolari anul acesta, plus alte 15 miliarde, anul viitor.

Antena 3

×
x close