Antena 3 CNN Externe Piraţii aerului care au deturnat un avion în Turcia s-au predat (VIDEO)

Piraţii aerului care au deturnat un avion în Turcia s-au predat (VIDEO)

Piraţii aerului care au deturnat un avion în Turcia s-au predat <font color=red>(VIDEO)</font>
18 Aug 2007   •   09:44

Un avion al companiei turce Atlas a fost deturnat sâmbătă dimineaţă. Aeronava decolase din Cipru şi se îndrepta spre Istanbul, a declarat un reprezentant al companiei. La bordul avionului se aflau 142 de persoane - 136 de pasageri şi 6 membri ai echipajului. Avionul a aterizat de urgenţă la Antalya. Doi piraţi ai aerului i-au cerut pilotului să se îndrepte spre Iran, dar pilotul a refuzat, pe motiv că nu are carburant suficient.

Aproape toţi pasagerii care se aflau la bordul avionului deturnat în timpul unui zbor între nordul Ciprului şi Istanbul, au reuşit să se salveze singuri, deschizănd una din uşile aeronavei. La această oră, avionul se află pe pista aeroportului din Antalya. Cei doi piraţi ai aerului, presupuşi membri Al-Qaida, au mai ţinut pentru câteva ore captivi 4 pasageri şi 3 membri ai echipajului, apoi s-au predat. Deturnările de avioane sunt frecvente în Turcia, ţară unde activează mai multe grupări radicale.

După ce avionul a decolat din Cipru şi a intrat în spaţiul aerian al Turciei, o persoană sau mai multe au încercat să forţeze uşa de la cabină. Pilotul de serviciu a încercat să comunice cu ei şi a aterizat în siguranţă, la Antalya, la ora 08.05. După aterizare, piraţii au fost de acord să elibereze femeile şi copiii. În acel moment, pasagerii au forţat ieşirea şi cei mai mulţi au reuşit să fugă din avion.

Între timp, poliţia turcă a aflat identitatea celor doi suspecţi, însă nu a oferit mai multe detalii. Pasagerii spun că aceştia au între 25 şi 30 de ani şi vorbesc araba. Uneori ei mai spun cuvinte în engleză sau turcă. Unii pasageri spun că cei doi aveau la ei şi o bombă. Alţi martori susţin că piraţii aerului au protestat în acest fel împotriva Statelor Unite şi că au vrut doar să fie ascultaţi.

IMAGINI CU ELIBERAREA PASAGERILOR

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close