Viaţa a milioane de persoane ar putea fi salvată de acum mulţumită unei pilule revoluţionare pe bază de tomate, creată de cercetătorii britanici de la Universitatea Cambridge, informează dailymail.co.uk. Pastila îi oferă organismului toate beneficiile furnizate de dieta mediteraneană şi conţine o substanţă chimică denumită licopen, care este prezentă în coaja tomatelor coapte.
Dacă este administrată zilnic, o capsulă de Ateronon poate micşora depozitele de grăsime acumulate pe pereţii arterelor. Pilula contribuie, astfel, la prevenirea declanşării afecţiunilor cardiace şi a atacurilor cerebrale, iar vieţile a milioane de persoane ar putea fi salvate.
O pastilă de Ateronon furnizează echivalentul substanţei active conţinut în trei kilograme de tomate coapte. Potrivit unor studii anterioare, dieta mediteraneană, bogată în peşte, tomate şi alte legume, nuci şi ulei de măsline, poate reduce semnificativ nivelul de colesterol din sânge şi preveni declanşarea maladiilor cardiovasculare.
În urma unui studiu la care au participat 150 de persoane, ce suferă de afecţiuni cardiace, cercetătorii au descoperit că administrarea zilnică a unei pilule de Ateronon a fost oprită nu doar formarea depozitelor de grăsimi depuse pe pereţii arterelor, ci chiar au fost diminuate plăcile deja existente, în doar două luni. Mai mult, medicamentul nu prezintă efecte secundare.
În Cambridge, Statele Unite, Statele Unite, Italia şi Finlanda vor lua startul teste clinice de o mai mare amploare. Acestea urmează a fi efectuate pe 10.000 de pacienţi.
În Marea Britanie au fost înregistrate aproximativ 120.000 de decese, anual, din cauza afecţiunilor cardiace, în timp ce atacurile cerebrale fac aproximativ 70.000 de victime.
Antena3.ro