Antena 3 CNN Externe Pilotul de raliuri Colin McRae a murit într-un accident de elicopter

Pilotul de raliuri Colin McRae a murit într-un accident de elicopter

Pilotul de raliuri Colin McRae a murit într-un accident de elicopter
16 Sep 2007   •   09:33

4 persoane şi-au pierdut viaţa după ce elicopterul la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit într-o regiune împădurită din sud-estul Scoţiei. Printre victime se află fostul pilot de raliuri Colin McRae şi fiul său în vârstă de 5 ani. Mai multe echipe de intervenţie au fost mobilizate de urgenţă la locul accidentului. Autorităţile au declanşat o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului. Colin McRae, în vârstă de 39 de ani, a obţinut brevetul de pilot după retragerea din activitatea sportivă, anul trecut.

McRae, în vârstă de 39 de ani, a devenit în 1995 primul britanic care a câştigat Campionatul Mondial de raliuri. Şi-a început cariera în 1986, pe un circuit local din Scoţia, unde şi-a dezvoltat abilităţile de pilot. În 1991 a debutat la echipa Subaru şi a devenit cel mai mediatizat şi iubit pilot de raliuri. La 4 ani de la debut a adus echipei primul titlu dintr-o serie de trei consecutive. A luat startul în 142 de curse şi a înregistrat 25 de victorii. În 2003, şi-a anunţat retragerea din Campionatul Mondial De Raliuri.

Un alt accident de elicopter s-a produs în Rusia. Cel puţin 6 persoane şi-au pierdut viaţa, după ce elicopterul la bordul căruia se aflau s-a prăbuşit, în estul ţării. Potrivit unui responsabil din cadrul Ministerului rus pentru situaţii de urgenţă, accidentul s-a produs sâmbătă, în regiunea Magadan, dar rămăşiţele aparatului au fost descoperite abia duminică dimineaţă. O a şaptea persoană, membru al echipajului, se află în stare gravă. Elicopterele sunt un mijloc de transport utilizat frecvent în regiune, unde drumurile sunt puţin practicabile.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close