Antena 3 CNN Externe Pilot american, ucis deasupra României, înhumat la 80 de ani de la moarte: "El și familia sa, vor fi cu toții acasă"

Pilot american, ucis deasupra României, înhumat la 80 de ani de la moarte: "El și familia sa, vor fi cu toții acasă"

Rămășițele unui pilot american ucis în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când zbura chiar pe deasupra României, au fost, în cele din urmă, repatriate.

Roy Coulson Harms
Pilot american, ucis deasupra României, înhumat la 80 de ani de la moarte: "El și familia sa, vor fi cu toții acasă" Sursa foto: Twitter I Suntimes
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mai 2023   •   09:26

La aproape 80 de ani de la moartea pilotului american, Roy Coulson Harms, familia sa din Wisconsin, SUA, va face o înmormântare creștinească, una de care nu a avut parte la momentul cuvenit, deoarece nu s-a știut exact locul în care avionul s-a prăbușit.

Locotenentul Harms, un tânăr de 26 de ani, pilot pe o aeronavă B-24, a fost ucis în timpul serviciului, fiind doborât deasupra României în 1943, în cadrul unei misiuni de bombardament.

"Nu există nici măcar cuvinte pentru a descrie onoarea de a face parte din așa ceva. El și familia sa, vor fi cu toții acasă", a spus o rudă a pilotului.

În urmă cu șase ani, guvernul american a început să exhumeze rămășițele despre care se credea că sunt asociate cu misiunea lui Harms, iar vara trecută, cu ajutorul surorii și nepotului său, Harms a fost, în sfârșit găsit.

Citește și: Prinţul Harry s-a întors în California cu un zbor British Airways, imediat după încoronarea tatălui său, Regele Charles al III-lea

 

 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close