Antena 3 CNN Externe Pierderi grele pentru armata din Ciad în războiul împotriva Boko Haram

Pierderi grele pentru armata din Ciad în războiul împotriva Boko Haram

Boko-Haram_0.jpg
10 Apr 2015   •   21:19

Peste 70 de soldați ciadieni au fost uciși și alți cel puțin 400 răniți de la declanșarea, la începutul lunii februarie, a unei ofensive împotriva islamiștilor Boko Haram în Nigeria, respectiv 10% din efectivele angajate în luptă, a anunțat vineri, la N'Djamena, șeful Statului Major al armatei ciadiene, generalul Brahim Seid, citat de Agerpres.

Ciadul nu a indicat niciodată în mod oficial numărul total al soldaților angajați în războiul împotriva islamiștilor din Nigeria, dar, potrivit unor surse militare, efectivele ar fi de ordinul a 5.000 de oameni.

Potrivit generalului, începând din 17 ianuarie 2015, data când a fost autorizată operațiunea de către parlamentul de la N'Djamena, forțele armate și de securitate ciadiene ''au combătut secta Boko Haram și au vânat-o în diferitele ei ascunzișuri'', și au eliberat 11 localități din Camerun, Nigeria și Niger de sub controlul islamiștilor.

''Forțele ciadiene vor continua să-i urmărească pe teroriștii Boko Haram peste tot unde se vor afla, pentru a readuce liniștea pentru populațiile noastre înspăimântate'', a mai spus generalul ciadian, potrivit căruia bilanțul exact al victimelor a fost de 71 de militari morți și alți 416 răniți.

Pe 3 aprilie, șeful Statului Major ciadian estima că a fost redusă ''la maximum'' capacitatea de distrugere a Boko Haram, după preluarea de către forțele din Ciad și Niger a orașului Malam Fatori din sud-estul Nigeriei.

Generalul ciadian a mai spus că marile orașe din Nigeria care fuseseră ocupate de Boko Haram sunt acum sub controlul forțelor armate regulate din Ciad, Niger sau Nigeria..

×
Subiecte în articol: Boko Haram
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close