Antena 3 CNN Externe Peste o treime din voturi numărate: comuniştii moldoveni obţin 48%

Peste o treime din voturi numărate: comuniştii moldoveni obţin 48%

Peste o treime din voturi numărate: comuniştii moldoveni obţin 48%
30 Iul 2009   •   01:34

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova a obţinut 48,1 la sută din voturi la alegerile anticipate de miercuri, conform rezultatelor parţiale publicate de Comisia Electorală Centrală după prelucrarea a 42,4% la sută din procesele verbale de la secţiile de vot, informează portalul http://www.interlic.md.

Potrivit noilor rezultate parţiale, Partidul Liberal Democrat a obţinut 14,8 la sută din voturi, Partidul Democrat - 13,1 la sută din voturi, Partidul Liberal - 12,2 la sută, iar Alianţa Moldova Noastră - 7,3 la sută.

Comisia Electorală a anunţat, la ora 22.00, o participare la vot de 58,8 la sută.

Ca şi la alegerile din 5 aprilie, primele rezultate oficiale arată o răsturnare spectaculoasă a situaţiei faţă de proiecţiile exit-pollului, favorizând comuniştii.

Potrivit rezultatelor sondajului efectuat la ieşirea de la urne, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) s-a clasat pe primul loc în urma scrutinului legislativ anticipat desfăşurat miercuri, obţinând 40,5 % din voturi, ceea ce-i va aduce 43 de mandate, o majoritate insuficientă pentru validarea guvernului şi alegerea şefului statului.

Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) condus de Vladimir Filat, cu 17,6% din sufragii, urmat de Partidul Liberal (PL), al cărui cap de listă este primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, cu 16,5% din voturi, şi de Partidul Democrat (PD) al lui Marian Lupu, fostul preşedinte al Parlamentului, care a plecat în urmă cu aproape două luni din Partidul Comuniştilor. Formaţiunea sa a obţinut 12,8% din voturi. Cel de-al cincilea partid care a reuşit să treacă pragul electoral de 5% este Alianţa Moldova Noastră, partidul condus de Serafim Urechean, creditat cu 8% din voturi.

În acest sens partidele vor obţine următorul număr de mandate

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova 51
Alianţa ?Moldova Noastră? 7
Partidul Liberal 13
Partidul Liberal Democrat din Moldova 16
Partidul Democrat din Moldova 14
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: partidul comunist
Cele mai noi știri
Parteneri
x close