Antena 3 CNN Externe Peste 80% dintre bulgari nu sunt interesaţi de programele UE

Peste 80% dintre bulgari nu sunt interesaţi de programele UE

Peste 80% dintre bulgari nu sunt interesaţi de programele UE
05 Aug 2008   •   17:51

      Vicepremierul bulgar Meglena Plugchieva a anunţat marţi că 80% dintre cetăţenii ţării nu sunt interesaţi de informaţii în legătură cu programele şi oportunităţile de finanţare oferite de Uniunea Europeană, informează Novinite.

Meglena Plugchieva, însărcinată cu monitorizarea absorbţiei fondurilor UE, a prezentat rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Agenţia MBMD, care a întrebat 1.200 de cetăţeni bulgari, inclusiv reprezentanţi ai unor firme mici şi mijlocii, organizaţii neguvernamentale, şi firme de consultanţă, în legătură cu interesul lor pentru programele UE.

Potrivit sondajului, peste 50% dintre oamenii de afaceri şi oficiali au afirmat că sunt capabili să găsească imediat informaţii în legătură cu programele UE de care sunt interesaţi. Majoritatea cetăţenilor obişnuiţi însă nu numai că nu ştiu foarte multe despre acest lucru, dar nici nu sunt interesaţi de subiect.

Sondajul MBMD arată de asemenea că numărul municipalităţilor bulgare cu proiecte pregătite pentru finanţarea UE a crescut de la 40 la 50% din numărul total, aceasta însemnând o creştere cu 24%.

Agerpres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close