Antena 3 CNN Externe Peste 50 de incendii mistuie Portugalia și sunt greu de controlat. Trei pompieri au ars într-o mașină cuprinsă de flăcări

Peste 50 de incendii mistuie Portugalia și sunt greu de controlat. Trei pompieri au ars într-o mașină cuprinsă de flăcări

incendiu in portugalia
50 de incendii mistuie Portugalia și sunt greu de controlat. FOTO: Hepta
de G.M.    |    18 Sep 2024   •   12:55

Șapte oameni au murit și peste 50 au fost răniți în incendiile care au devastat centrul și nordul Portugaliei. Trei pompieri au murit marți, după ce mașina în care erau a fost cuprinsă de flăcări, scrie The Guardian.

Serviciul de protecție civilă din Portugalia a comunicat că 54 de incendii sunt active în toată țara, în principal în nord, iar 5.300 de pompieri sunt mobilizați pentru stingerea lor. Franța, Grecia, Italia și Spania au trimis opt aeronave pentru stingerea incendiilor, prin mecanismul de asistență reciprocă al UE.

Peste 1.000 de pompieri au acționat luni seara pentru a controla patru incendii în apropierea orașelor Nelas și Aveiro, la sud de Porto. La televiziune au fost arătate imagini cu localnici aruncând găleți de apă asupra flăcărilor care avansează rapid.

Numai în Aveiro, incendiile au ars peste 10.000 de hectare de pădure în ultimele două zile, a spus agenția – aproximativ în aceeași zonă care a fost arsă în acest an în incendiile anterioare.

Șeful comandamentului național al protecției civile, Andre Fernandes, a declarat că cei trei pompieri – două femei și un bărbat – au murit în apropiere de Nelas. Alte patru persoane au murit luni.

Fernandes a declarat luni seara că incendiile care au dus la închiderea a două linii de cale ferată și a mai multor autostrăzi, inclusiv o porțiune a autostrăzii  dintre Lisabona și Porto, ar putea consuma încă 20.000 de hectare.

Prim-ministrul Portugaliei, Luís Montenegro, și-a anulat întâlnirile de marți și a declarat că țara s-a confruntat cu „zile foarte dificile”. O avertizare de incendii puternice a fost prelungită până joi seara.

×
Subiecte în articol: Portugalia incendii victime incendii
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close