Antena 3 CNN Externe Peste 300.000 de animale vor fi sacrificate la un festival nepalez. Brigitte Bardot, vocea protestelor internaţionale

Peste 300.000 de animale vor fi sacrificate la un festival nepalez. Brigitte Bardot, vocea protestelor internaţionale

Peste 300.000 de animale vor fi sacrificate la un festival nepalez. Brigitte Bardot, vocea protestelor internaţionale
24 Noi 2009   •   19:10

Un festival la care peste 300.000 de animale vor fi sacrificate e pe cale să debuteze în Nepal, în ciuda protestelor internaţionale. Grupurile şi activiştii care apără drepturile animalelor, printre care şi actriţa Brigitte Bardot, au condamnat evenimentul, care are loc la fiecare cinci ani în satul nepalez Bariyarpur.

Guvernul de la Nepal spune însă că "tradiţia veche de secole" va continua şi că va apela la poliţie pentru a păstra liniştea. Festivalul religios îi este dedicat zeiţei hinduse a puterii, Gadhimai. Mangal Chaudhary Tharu, preot la templul Gadhimai, a declarat: "Oamenii au mare încredere în zeiţă şi cred că sacrificarea animalelor va aduce noroc şi prosperitate familiilor lor. Nu cred că festivalul va fi stricat de cei care apără drepturile animalelor".

Briggitte Bardot i-a trimis preşedintelui din Nepal o scrisoare prin care îi cerea să oprească urgent ceremonia. "Mii de tauri înspăimântaţi vor avea capul tăiat de către fanatici beţivi. Mi-am dedicat viaţa protejării animalelor şi cel mai frumos cadou pe care l-aş putea primi pentru această luptă ar fi anunţul opririi ritualului de sacrificiu", a declarat actriţa.

Printre animalele sacrificate se vor afla tauri, păsări, capre, oi, porci şi şobolani. Peste un milion de oameni sunt aşteptaţi să participe la sărbătoare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: nepal
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close