Antena 3 CNN Externe Peste 130 de pescari americani, izolaţi pe un sloi de gheaţă de pe lacul Erie

Peste 130 de pescari americani, izolaţi pe un sloi de gheaţă de pe lacul Erie

Peste 130 de pescari americani, izolaţi pe un sloi de gheaţă de pe lacul Erie
08 Feb 2009   •   14:20

Peste 130 de pescari americani au rămas izolaţi, pe un uriaş sloi de gheaţă, care s-a desprins de ţărm şi a început să plutească în derivă pe lacul Erie. Unul dintre bărbaţi şi-a pierdut viaţa, după ce a căzut în apă, încercând să găsească o cale sa salvare. Ceilalţi au fost scoşi însă teferi la mal, de echipajele de salvare.
În vestul lacului Erie, stratul de gheaţă a atins anul acesta 60 de centimetri, iar mulţi pescari amatori au crezut că pot merge în zonă în fiind deplină siguranţă. Dar, în ultimele zile, temperatura a crescut peste limita de îngheţ iar vântul puternic şi curenţii au sporit presiunea asupra banchizei. În cele din urmă, o lespede de gheaţă lată de peste zece kilometri s-a desprins de ţărm şi a pornit în derivă, până la un kilometru în larg.
Unii pescari s-au hotărât să aştepte, convinşi că autorităţile le vor veni în ajutor, în timp ce alţii au încercat să găsească un pod de gheaţă rămas intact. Din păcate, un bărbat a căzut în apa glacială şi, cu toate eforturile colegilor săi, nu a mai putut fi readus la viaţă.
După câteva ore au venit şi ajutoarele: patru elicoptere şi mai multe nave ale Pazei de Coastă, echipate cu vehicule pe pernă de aer. Pompierii din zonă sunt, de altfel, pregătiţi să intervină în cazul unor asemenea incidente. Autorităţile nu încetează să-i avertizeze pe pescari că ?nu există gheaţă sigură?, dar până acum nu au avut succes.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close